Een infraroodsauna is een zegen voor je gezondheid

 
Iedereen vindt het vanzelfsprekend om elke ochtend gezond op te staan. Tot je op een dag geconfronteerd wordt met een ziekte of (chronische) pijn. Gezond zijn en blijven is geen evidentie, maar iets om te koesteren. Onze Health Mate infraroodsauna's zijn er voor iedereen die z'n gezondheid op peil wil houden én wil verbeteren.
 
Wat is een infraroodsauna eigenlijk?

infraroodsaunaEen infraroodsauna werkt met infraroodstralen. Die warmen niet de omgeving van de cabine op (zoals een klassieke sauna), maar werken rechtstreeks in op je lichaam. Ze dringen door tot diep in je cellen en zetten daar moleculen in beweging, die je lichaam van binnenuit opwarmen. Gevolg: je zweet veel harder op een temperatuur die de helft bedraagt (ongeveer 50°) van een klassieke sauna en dus veel beter te verdragen is.
Lees meer over de werking van een infrarood sauna.
 

En waarom is het zo goed voor je gezondheid?

 
1 Het is de beste manier om te detoxen
Detoxen betekent letterlijk 'ontgiften': het verwijderen van alle (opgehoopte) gifstoffen in je lichaam. Die gifstoffen zitten overal: in de (vervuilde) lucht die we inademen, sigaretten, alcohol, kant-en-klare voeding... Ons lichaam neemt dus voortdurend toxische stoffen op die via de gewone weg (darmen, lever, nieren) ons lichaam niet kunnen verlaten. 
 
Het effect van afvalstoffen op je gezondheid
Als je te veel gifstoffen in je lichaam hebt kun je last krijgen van (vage) uiteenlopende gezondheidsklachten: je voelt je moe, uit balans en neerslachtig, je hebt overtollige kilo's die je maar niet kwijt raakt, je huid ziet er grauw uit, je bent vaak ziek, krijgt last van allergieën, astma etc.
Met andere woorden: je móét je lichaam zo nu en dan ontgiften om in vorm te blijven. Dat kan met radicale sapjeskuren en darmspoelingen, maar de makkelijkste, meest efficiënte en aangename manier is nog altijd simpelweg zweten.
 
Dit zeggen de detox-experts
Heel wat detox-experts zweren bij een infraroodsauna om hun gezondheid op peil te houden.

• Dokter Sherry A. Rogers schreef er zelfs een bestseller over: 'Detoxify or die', waarin ze stelt dat de enige manier waarop je lichaam schadelijke stoffen afvoert, is door te transpireren. Je kunt gaan joggen, sporten, in de tuin werken... Maar makkelijker én beter meetbaar is een infraroodsessie, omdat die veel effectiever én ook comfortabeler is, zegt ze.

• En ook Dokter Alejandro Junger, de persoonlijke arts van Hollywoodster Gwyneth Paltrow, zweert bij een Health Mate infraroodsauna als de ideale detox. "Ik doe het elke dag een kwartier, tot ik goed begin te zweten. Maar drie keer per week wat langer is natuurlijk ook prima." Het effect op je gezondheid is onmiskenbaar zegt hij. "Door te zweten gaan de gifstoffen uit je lijf. Naast het geweldig relaxerende effect van infraroodstralen - het is bewezen dat je stressniveau na een sauna effectief naar beneden gaat - is het een zegen voor zware metaalvergiftiging, spier- en gewrichtsklachten zoals fibromyalgie en je immuunsysteem", vertelt hij op goop.com, waar hij meteen ook Health Mate als één van zijn favoriete merken van infraroodsauna's noemt.
 
 
2 Het is de beste remedie tegen stress
Bij stress denken we meteen aan drukke werkdagen en overvolle agenda's, maar ook chronische pijn, verdriet of een depressie kunnen je lichaam stress bezorgen en je gezondheid zwaar ondermijnen.
 
Wat is stress eigenlijk?
Wanneer je stress ervaart, maak je de stresshormonen cortisol en adrenaline aan. Dat is goed voor even - het zorg ervoor dat je presteert op stressvolle momenten -  maar als je voortdurend in stressmodus bent, pleeg je een aanslag op je gezondheid. Je krijgt slaapproblemen, je spieren verkrampen en je krijgt hoofd- en nekpijn, maag- en darmklachten, hartproblemen...
 
Wat kun je doen tegen stress?
Het is heel belangrijk om je lichaam uit stressmodus te krijgen zodat het stopt adrenaline en cortisol te produceren. Een half uurtje tv kijken 's avonds is niet genoeg. Want we denken wel dat we zo 'ons verstand op nul zetten', maar je stressniveau in je lichaam blijft even hoog. Een infraroodsauna is wél een efficiënte manier om de productie van stresshormonen te stoppen. Alle cellen in je lijf krijgen extra zuurstof en je spieren gaan zich ontspannen. Je lichaam komt fysiek tot rust en zo krijgen je hersenen het signaal dat ze geen stresshormonen meer moeten produceren.
 
 
3 Het helpt bij spierpijn, artritis, reuma, fibromyalgie...
Mensen met chronische pijn laten ons vaak weten hoeveel aangenamer hun leven is sinds ze een Health Mate infraroodsauna hebben. Heel vaak gaan hun gezondheid en levenskwaliteit erop vooruit met enkele sessies per week.
 
Een natuurlijke pijnstiller
Want infraroodstralen dringen door tot diep in je lichaam en zetten daar moleculen in beweging. Die wekken warmte op en zorgen ervoor dat (gespannen) spieren zich ontspannen en meer flexibel worden. De warmte doet niet alleen deugd zoals een warm bad pijn kan verlichten. Infraroodstralen hebben een bewezen positief effect op je gezondheid. "Mijn Health Mate is mijn natuurlijke pijnstiller", zegt Marc Herremans over zijn infraroodsauna. Deze ex-triatleet raakte verlamd na een ongeval en kreeg last van spierspasmen. "Zonder mijn infraroodsauna zou ik wellicht pijnstillers nodig hebben en veel meer kine, maar dat hoeft nu niet. Mijn dagelijkse infraroodsessie houdt mijn spieren soepel."
 
 
4 Het is goed voor je hart
Sporten is goed voor je gezondheid, daar is iedereen het over eens. Maar niet iedereen kan zomaar een halve marathon lopen of uren lang gaan fietsen. Bewegen kan ook te belastend zijn voor je lichaam of je hart. En dan is een infraroodsauna de beste manier om je conditie en gezondheid op peil te houden zonder dat je je daarvoor moet inspannen.
 
Daarom is je infraroodsauna ook cardio
Wanneer je lichaam van binnenuit opwarmt, wordt je bloedsomloop gestimuleerd en gaat je hart sneller pompen. Net zoals tijdens het sporten dus. Alleen zit je lekker relaxed aan je gezondheid te werken in plaats van jezelf uit te putten op een loopband.
 
Dit zegt de hartspecialist
Joel Kahn noemde een infraroodsauna na een recent onderzoek één van de belangrijkste manieren om hart- en vaatziekten te voorkomen. Hij deed onderzoek bij 129 hartpatiënten die twee keer per week een kwartiertje in een infraroodsauna op 60° zaten en daarna een half uurtje uitzweetten buiten de sauna, gewikkeld in handdoeken. Ze werden gedurende vijf jaar vergeleken met hartpatiënten die dit niet deden. De onderzoekers stelden vast dat de functie van de endotheelcellen, die zich vooral aan de binnenkant van hart en bloedvaten bevinden, van de eerste groep was verbeterd. De patiënten die geen infraroodkuur volgden, werden twee keer zo vaak opgenomen in het ziekenhuis en stierven binnen de onderzochte periode ook twee keer zo vaak. "It appears that a sauna a day keeps both the heart attack and the doctor away", stelde hij.
 
healthmate


5 Je verbrandt calorieën zonder moeite

Tijdens een sessie in je infraroodsauna warmt je lichaam van binnenuit op. Omdat je lichaam probeert om die warmte zo snel mogelijk weg te krijgen, begin je te zweten. Je verliest vocht en afvalstoffen, maar ook - en dat is het leuke! - calorieën. Want de warmte afvoeren, kost energie. Aangezien je in een infraroodsauna twee tot drie keer harder zweet dan in een klassieke sauna, zijn de gevolgen voor het verhoogde calorieverbruik indrukwekkend. Bij een infraroodsauna-sessie van een half uur kun je 900 tot 2.400 calorieën verbranden.
 
 
6 Het helpt om na een inspanning te recupereren
Heel wat topsporters, onder wie Marc Herremans, Nick Nuyens en Jurgen Van den Broeck, hebben een Health Mate infraroodsauna in huis om hun gezondheid en sportprestaties te verbeteren.

- Als je mét kleren aan in je cabine gaat zitten tot je begint te zweten, ben je perfect opgewarmd om te sporten onder koude omstandigheden en ben je beter gewapend tegen blessures.
- Het maakt je spieren flexibel. Onderzoek toont aan dat stretchen na een sessie van 40 minuten in je infraroodsauna, een permanente stijging van 0,5 % in flexibiliteit teweegbrengt. Zelfs een sessie van 20 minuten kan een tijdelijke verhoging van de flexibiliteit tot 10% teweegbrengen.
- Na een fysieke inspanning recupereren je spieren sneller omdat elke cel in het lichaam doorbloed wordt. Dat maakt ook dat spierblessures tot drie keer sneller herstellen.
 
 
7 Je krijgt er een stralende huid van
Infraroodtherapie is een weldaad voor je huid én is het beautygeheim van heel wat Hollywood-sterren zoals Jennifer Aniston en Gwyneth Paltrow. Het effect op je huid is dan ook spectaculair!
 
Je krijgt een gezonde, frisse teint
Bacteriën en onzuiverheden in je huid zweet je mee uit. Resultaat: een frisse, jonge teint.
 
gezondheid voor de huidHet is de beste dagcrème
Een infraroodsauna stimuleert de aanmaak van collageen, een eiwit dat je huid elastisch houdt en ervoor zorgt dat rimpels, fijne lijntjes, oneffenheden en pigmentvlekken minder zichtbaar worden. Meer zelfs: iedereen met huidproblemen - acne, eczeem, psoriasis, dermatitis - zal baat hebben bij een infraroodsauna.
 
Het is het enige dat echt helpt tegen cellulitis
Cellulitis is een gelachtige substantie die bestaat uit vet, water en vuil dat in 'zakjes' onder de huid zit. Hevig zweten helpt deze vetzakjes te verwijderen uit je lichaam. En omdat in een Health Mate-infraroodsauna de warmte veel dieper penetreert, is zo'n sauna aanzienlijk effectiever dan een gewone sauna. Dr Leigh Erin Connelly, Medical Director van het South Coast Medical Center vat het als volgt samen: "Vrouwen zijn voortdurend op zoek naar een crème die cellulitis kan behandelen. Maar die bestaat niet. Het enige wat helpt, is een infraroodsauna. Alle afvalstoffen worden afgevoerd zodat de vetcellen onder je huid weer 'gaan liggen'. En zo verdwijnt je cellulitis."

Bewezen effect op je gezondheid

De voorbije 40 jaar is er uitvoerig onderzoek gedaan naar de effecten van infraroodtherapie.

In Japan is er zelfs een ‘Infrared Society’, een groep artsen, wetenschappers en kinesisten die overtuigd zijn van de weldaden van infraroodstralen op onze gezondheid en er veel onderzoek naar doen.

Maar ook in de Verenigde Staten zijn er heel wat studies gepubliceerd over het resultaat van een behandeling met infraroodlicht.

Zo zijn er significante resultaten voor mensen met hartproblemen, maar ook voor mensen met autisme (dat heeft te maken met de bloedcirculatie in bepaalde delen van de hersenen die verbetert), artritis, depressies etc. Het is ook bewezen dat een infraroodsauna je immuunsysteem - en meer bepaald je witte bloedcellen - een boost geeft waardoor je minder vaak ziek en verkouden bent.  
Hoe bepaal je welke infrarood sauna je koopt of wat is het geheim van een goeie infraroodsauna?
 
 


 
 


HM PRODUCTS BENELUX NV
Hagenbroeksesteenweg 169, 2500 Lier

Disclaimer & Privacy Policy